// The Diary
Homepage Me Tutorials Affiliates

Tuan Tanah


Ameerah Tasleem binti Ahmad Rahimi
19 years old
Dream to be young always >.<
Be nice and don't mess up with me
Wanna be a responsible daughter and zaujah :)


Salam Perkenalan


Press once only
Exchange links are accepted :)
Do leave your link
No anons
Ads are prohibited
No harsh words


Credits

Template & Skin by : Husnaa
Credit also to : Wani | WHI | C4U | Una | Iqa | Lyene | Tieqa

Them

Pakai Tudung Tapi Tak Comel
Friday, 23 November 2012 | 14:25


So, kali ni ameerah rasa ameerah nk berleter panjang sikit.. isu apa agaknya kali ni? hurm, isu remaja zaman sekarang.. well, ameerah tahu ameerah terlalu muda utk bagi ceramah dekat orang tapi bukankah tanggungjawab setiap muslim utk saling mencegah kemungkaran? #apaapajelahmakcikni

Here's the topic :

Budak perempuan dgn profile picture yg mengancam update status mcm ni :

teringin nak pakai tudung , tapi takut tak comeyy lahh . hewhewk B)

adik atau kakak atau siapa2 la awak ni.. selama ni kau rasa orang pakai tudung tu utk comel ke? so, ni nk bagitau ye kot2 akak ni x tahu.. kita pakai tudung utk menutup aurat? kenapa menutup aurat? because we are muslims and it's our responsibility as muslim.. so, kenapa nk pertikai kesucian bertudung tu? actually, orang yg pakai tudung sangat la comel wa nak gitau lu, harhar.. kita nampak cantik di mata Allah dan akan terhindar drpd fitnah.. apalah sangat cantik kt mata dunia ni right? apa yg kita nampak kt dunia ni hanya sebahagian je ciptaan Allah.. tak teringin ke utk tengok ciptaan Allah yg jauh lebih indah drpd dunia ni? so, pakai la tudung & kalau x nak pakai, please jangan pertikai yg orang pakai tudung ni tak cantik.. okay? :) moreover, kecantikan seorang muslimah tu hanya utk suami sahaja kan?

that's all bebelan petang ni.. next time jangan cari pasal lagi dgn orang bertudung okay.. muahaha.. #okeydahcukup



|