// The Diary
Homepage Me Tutorials Affiliates

Tuan Tanah


Ameerah Tasleem binti Ahmad Rahimi
19 years old
Dream to be young always >.<
Be nice and don't mess up with me
Wanna be a responsible daughter and zaujah :)


Salam Perkenalan


Press once only
Exchange links are accepted :)
Do leave your link
No anons
Ads are prohibited
No harsh words


Credits

Template & Skin by : Husnaa
Credit also to : Wani | WHI | C4U | Una | Iqa | Lyene | Tieqa

Them

Form 1
Saturday, 31 March 2012 | 16:08

pergh!! sedap je nampak..

haha! gmbr di atas tu saja je letak.. nk bagi suspens cket.. urm, ari ni ameerah rasa ameerah terdetik utk tegur cket psl something..

okey, setiap sekolah msti ada junior & senior kan? ada sesetengah skolah tu, senior yg pling senior mungkin ada yg form 6 atau 5 tp junior yg pling junior pulak memang semuanya form 1 kan? orait.. klau dh faham konsep, senang cket ameerah nk bg ceramah.. #lol

actually, ameerah perasan junior ameerah ni byk yg kurang sopan dgn senior.. mula-mula tu ameerah mls la nk kecoh.. ameerah nk tegur secara baik je tp ameerah pulak kena sound dgn junior.. serius ameerah terkejut.. mmg hak awak utk berperangai cmtu tp kita ni perempuan kan? perempuan x elok kurang ajar ok? kita ni bdk skolah agama kan? tunjuklah contoh yg baik.. kita ni umat islam kan? cmna kita nk berdakwah kt org lain klau kita pun x suka terima nasihat? manusia belajar drpd kesilapan kan? manusia menilai dari nasihat.. tapi klau nasihat pun xmau dengar, apa nk jadi?

dan satu lg, ameerah x berapa suka junior ameerah yg start nk meng'hot'kan diri dlm facebook, twitter & sbg.. come on la, malu la sbg perempuan ok? klau la gmbr kita tu x tutup aurat, slagi mata lelaki yg bkn mahram or lelaki ajnabi tgk, slagi tu dosa akn ditanggung.. bleh bygkan x klau satu hari nnti, korang mati tp gmbr tu tetap ada? saham dosa x kan pernah berhenti.. ameerah bkn ckp seolah-olah ameerah x wt salah tp ameerah rasa semua tu la permulaan bg benda maksiat-maksiat yg lain.. bila dh nmpk comel di fb, ada org laki yg brkenan.. dan, mulalah couple-couple smua tu.. okey, hentikan budaya kapel tu boleh? gantikan dgn kapel dgn buku lg bagus.. lgpun ilmu tu klau x dicari, xkan dpt.. tp jodoh xkan lari ke mana kan?

lastly, gunalah fb atau twitter tu dgn cara yg betul.. post la status yg boleh pengajaran utk diri & smua org.. bkn asyik psl pakwe, psl gaduh, psl kucing, gosip la and etc.. bila kita biasakan diri bergosip dlm facebook, confirm org luar akan cop kita 'sekolah agama tapi kutuk macam biasa jugak'.. klau ameerah dgr ayat tu, ameerah akan berdebat blk dgn org tu.. soal sekolah agama ni mmg sensitif ok?

conclusion : jadilah mukminah solehah yg sebenar-benarnya.. biar buruk di mata manusia asal cantik di mata Allah..


|