// The Diary
Homepage Me Tutorials Affiliates

Tuan Tanah


Ameerah Tasleem binti Ahmad Rahimi
19 years old
Dream to be young always >.<
Be nice and don't mess up with me
Wanna be a responsible daughter and zaujah :)


Salam Perkenalan


Press once only
Exchange links are accepted :)
Do leave your link
No anons
Ads are prohibited
No harsh words


Credits

Template & Skin by : Husnaa
Credit also to : Wani | WHI | C4U | Una | Iqa | Lyene | Tieqa

Them

I'm Graduating from CFS!!
Monday, 17 October 2016 | 11:08

well the title itself describe my entry.. apa aku nak buat sepanjang cuti ni agaknya? entah aku pun taktau.. well for the time being, i'm gonna kill time helping my parents kt kantin jelah.. bila lagi nak kumpul bekalan akhirat.. haktuih hahaha

just want to highlight again that i'm officially free from the cfs.. tapi apa benda jernih kat mata aku ni? eh tak, aku tak nangis (huwaaaaaaa!!)

throughout setahun setengah melalui cfs, i go through everything.. what i learnt the most is, you can never trust people easily.. sebab manusia sifatnya pendengki.. tak boleh tengok orang lain lebih sikit.. however, aku bukannya jenis yang kisah sangat pasal orang.. i had let it go actually.. dear haters kalau tengah baca ni, i'm happy sebab korang bagi pahala banyak sangat kt aku.. and i'm happy because of you guys sebab i'm being a better me because u guys.. u guys dah jadi yg lebih baik dari sebelum ni ke belum? kalau belum, taubat la eh. huhuhu

okey, just want to share that sepanjang cfs, aku juga belajar manage time wisely.. jadual aku quite packed actually.. sebab aku tak exit english sejak awal.. aku start dgn belajar english level 4 which have total contact hour of 16 hours per week.. (bernafas je aku mampu)
but then, aku masuk banyak sangat society sebab senior aku suruh.. well, finally i realised that when u have a lot of things to do, u'll not kill your time watching k dramas, running man and everything.. study pun x kelaut.. sebab tahu, masa sangat limited..

cakap pasal society, aku join abs (academic based society) utk course aku which is econs society, hisbah representative council, perkim, dan bsc (biah solehah campaign)

what i should say is, i enjoy the most in perkim and bsc. aku masuk perkim at first sebab kawan aku je. dia assistant head utk one of the bureau in perkim. jadi dia paksa aku join. so, aku ni tak reti cakap tak kt kawan. jadi aku join jelah even aku tahu mmg jadual aku akan packed gila. tapi aku tak menyesal! the first activity and the last for perkim i joined in cfs is the best. kmi kna buat bubur lambuk dan distribute ke brothers and sisters cfs. asal planning habis tengahari sebab petang dah nak distribute. tapi disebabkan silap faham pasal kawah, bubur tak masak-masak sampai la malam baru habis masak. tapi apa yang aku dapat is, ukhuwah. sepanjang hari bersama mereka yang sangat supportive, yg sangat gigih kacau bubur sejak pagi. and i couldn't express how contented i am throughout the day.

utk bsc pulak, sebab apa aku suka society tu, mungkin sebab society tu sendiri brtujuan utk sebarkan dakwah di cfs, i only met the good one in that society. sebelum ni bila dikatakan berkasih kerana Allah itu manis, aku tak dapat bayangkan, manis sangat ke? tapi once aku dah rasa, YES! sangat manis perasaan dia. dan aku sampai sekarang masih rindu bekerja dengan mereka. apa yg aku masih ingat sampai sekarang, waktu ucapan terakhir dari presiden, dia cakap "Semoga kita berjumpa lagi di syurga". aku tersentuh sampai harini sebab ayat tu. insha Allah, kita jumpa di syurga ye semua. tarik aku ke syurga sekali :')

that's all celoteh aku lepas setahun tak update blog.. setahun lagi pulak la baru aku update.. happy holiday semua!


|